Veropigment 25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plasma Pen

 

Hur fungerar Plasma Pen?

 

 

Plasma Pen är en icke-kirurgisk behandling som används bland annat för att strama upp slapp hud och rynkor. Plasma pennan avger små plasma blixtar, som genom att termiskt störa huden,tvingar hudvävnaden att strama upp sig och dra cellerna närmare varandra. Detta mikrotrauma stimulerar nytt kollagen (neokollagenes) och hjälper till att avge och aktivera viktiga proteiner och tillväxtfaktorer som cytokiner och fibroblaster, vilket gör att cellerna skapar mer kollagen än innan det stördes. Så småningom torkar överskottet av huden för att bilda små skorpor som faller av som mjäll på bara några dagar. Nytt kollagen bildas under en period av upp till 6 månader.

 

 

 

Vad kan man behandla med Plasma Pen?

Plasma Pen kan behandla ett antal brister utan någon invasiv kirurgi. Det kan användas för:

  • Uppstramning av ögonlocken, inklusive påsar under ögonen och hängande övre ögonlock.
  • Fel i huden, inklusive korrigering av djupare rynkor, fina linjer, ojämn hy, ärr, bristningar, milier, gropar och ojämnheter
  • Förbättring av utseendet på akneärr
  • Minskande sträckmärken.
  • Åtdragning av lös maghud efter graviditeten.
  • Linjer och rynkor runt munnen.
  • Plasma-ansiktslyftning och plasmahalslyft.

 

 

 

Gör det ont?

Innan behandlingen påbörjas används en bedövningskräm som gör att mycket av smärtan försvinner men det kan ändå upplevas som lite obehagligt när man genomgår behandlingen.

 

 

 

Hur lång tid tar det innan jag ser något resultat?

Direkt efter att behandlingen är klar märks en omedelbar uppstramning av huden. När huden har läkt ser du även en förbättring av hudens tillstånd och hudton. Kollagenproduktion och hudstramning blir gradvis bättre under 10-24 veckor och fortsätter att förbättras upp till ett år senare.

 

 

 

Hur länge varar resultatet av behandlingen?

När den nya kollagen bildas kommer den naturliga åldringsprocessen att börja bryta ned kollagen som vanligt. Andra faktorer kan också bidra till nedbrytning av kollagen ökar såsom UV-exponering och rökning.

 

 

 

Hur många behandlingar behövs?

Plasma Pen behandlingen är en singelbehandling, men beroende på hudens slapphet kan mer än en behandling krävas.

 

 

 

Hur kommer min hud att se ut?

Huden kommer att ha en serie små bruna fläckar på hudens yta, och när läkning inträffar kommer huden att vara torr och flagnig. Under de första dagarna kan huden rodnad och vara lite svullen. Pigmentering från de små märkena kan finnas längre om skabbarna försvinner tidigare än väntat, till exempel när du ligger på ena sidan av ansiktet medan du sover.

 

 

 

Vad finns det för risker och biverkningar med en Plasma Pen behandling?

Ömhet, rodnad och svullnad är vanliga biverkningar och kan förväntas efter behandlingen. När huden börjar läka kan klåda förekomma. Kräm bör användas för att lindra biverkningarna. Andra biverkningar är inte begränsade till, men kan inkludera svag rodnad under några veckor efter behandlingen, med risk för ärrbildning, infektion och hyperpigmentering (mörkare hud) eller hypopigmentering (ljusare hud) är sällsynt men möjligt.

 

 

 

Skötselråd efter Plasma Pen behandling?

Du kommer att behöva hålla dig borta från direkt solljus under läkningsprocessen. Så länge det fortfarande är sårskorpor kvar skall du inte få områdena blöta, genoma att t.ex. duscha, basta, simma eller svettas från träning.

 

 

 

 

 

Veropigment 25 © 2011 • Privacy Policy • Terms of Use

www.veropigment25.se