Veropigment 25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laserborttagning av tatueringar

 

Hur fungerar laserborttagning av tatueringar?

 

 

Maskinen som används är en Q-switched YAG-laser. Det är den effektivaste maskinen som finns att tillgå för att ta bort tatueringar. Varje gång lasern används hålls lasermunstycket som en penna nära din hud. Laserljuset som är en koncentrerat ljusstråle av hög energi kommer i snabba pulser och flyttas över det tatuerade området bit för bit efter varje puls. När ljusstrålen träffar pigmentet i huden slås pigmentet sönder i mindre beståndsdelar som huden sedan gör sig av med.

Direkt efter behandlingen kan området bli vitt och svullet, men det försvinner normalt sett efter några timmar. Området som har utsatts för behandlingen får också en rodnad som försvinner inom några dagar. I vissa fall kan det även uppstå små blåsor som är helt ofarliga, men de skall ej tas bort. Området skall även inte utsättas för vatten de första dagarna efter behandling om det kan undvikas.

 

 

Hur många behandlingar behövs?

Antalet behandlingar som behövs för att ta bort en tatuering beror på många faktorer så som typ av tatuering, vilka färger som använts, hur djupt ner i huden pigmentet sitter och vilken typ av hud som kunden har. Detta medför att det oftast krävs upp till 4 behandlingar (ibland ännu fler) för att tatueringen skall försvinna. Det flesta tatueringar försvinner helt, men ibland kan det bli kvar en liten svag skugga. Laserbehandlingen ger inga ärr, men när pigmentationen försvinner i huden så kan ärr framträda från tatueringsbehandlingen

 

 

Känslighetstest

Innan första behandlingen kan genomföras måste ett känslighetstest göras. Testet är till för att se hur huden reagerar på laserbehandlingen. Testet är obligatoriskt och kostar 200 kr.

 

 

 

 

Veropigment 25 © 2011 • Privacy Policy • Terms of Use

www.veropigment25.se