Veropigment 25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paraffinbehandlingar

 

Hur fungerar paraffinbehandlingar?

 

 

Dina händer eller fötter kommer att doppas flera gånger snabbt i ett litet badkar med uppvärmt paraffinvax. Paraffinen är ofta doftsatt med lugnande eteriska oljor.

 

Efter att handen eller foten doppats flera gånger i paraffinet och därmed skapat ett tjockt vaxlager runt ropsdelen, kommer vaxet att täckas med hjälp av en plastpåse. Därefter packas anden/foten in i varma handdukar. Vaxet kommer att kapsla in värmen runt din hud när det härdar och öppnar porerna. När vaxet är helt avkyldt kommer det att dras bort och ta då med de döda hudcellerna.

 

 

Oavsett om du letar efter att behålla din hälsosamma hud eller läka torra och knäckta händer och fötter, är de kosmetiska och helande fördelarna med en paraffinbehandling många. Öppningen av porer och avlägsnande av döda hudceller kommer att föryngra utseendet på din hud och göra dina händer och fötter mjuk och smidig.

 

Paraffin är en naturlig mjukgörare så det hjälper också att skapa fukt i huden långt efter att behandlingen är klar. En paraffinbehandling skapar ett slags barriär på huden som hjälper till att behålla de oljor som din kropp producerar naturligt.

 

Ett vaxbad kan också hjälpa till med läkningsproblem med huden. Parafinvax kan vara effektivt i lugnande och mjukgörande hud på händer och fätter och läkning av torr krackad hud, speciellt på hälarna.

 

 

Förutom att lugna och läka huden, har paraffinbehandlingar många terapeutiska fördelar för interna sjukdomar också. Parafinvax har visat sig behandla tillstånd som artrit och fibromyalgi bland andra. En vaxbehandling fungerar som en typ av termoterapi eller värmebehandling som hjälper till att behandla dessa tillstånd genom att öka blodflödet, avkopplande muskler och minska styvheten i lederna. Det kan också hjälpa till med att minimera muskelspasmer och inflammation, och att behandla sträckningar i drabbade muskler.

 

Parafinvaxterapi kan vara särskilt effektiv för dem som lider av osteoartrit och reumatoid artrit. Regelbundna paraffinhandbehandlingar kan hjälpa till att slappna av lederna och lindra smärta i händerna före fysioterapi och motion. De kan också hjälpa till med att sänka vätskeretention och spolningstoxiner, vilket kan minska svullnaden.

 

Är paraffinvax säkert?

Parafinvax är helt naturligt, vilket gör det till ett utmärkt alternativ om du vill behandla hudkänslor eller fysiska skador utan mer invasiva förfaranden. Parafinvax har en låg smältpunkt, vilket innebär att det i allmänhet är säkert att komma i kontakt med huden.

 

Du bör undvika att använda paraffinvax om du har dålig blodcirkulation, om du har domningar i dina händer eller fötter, om du är diabetiker eller om du har utslag eller öppna sår.

 

 

 

 

Hur många behandlingar behövs?

Svaret beror helt på dig. Gör behandlingen så ofta som det är nödvändigt för att lindra smärta eller fuktar huden. Vissa människor tycker att paraffinbehandlingar är särskilt effektiva på morgonen för att mjuka upp händerna för dagens aktiviteter, och igen på kvällen för att lindra smärta innan de sover. Andra gör behnadlingarna mer sällan. Det bästa svaret är: Prova dig fram och hitta en niva med behandlingar som passar för dig och din hud.

 

 

 

 

Veropigment 25 © 2011 • Privacy Policy • Terms of Use

www.veropigment25.se